Tel: +31 (0)6 313 463 70

Kerkstraat 12

4132 BE - Vianen

Ma-Vrij: 08:00 - 21:00

Uitsluitend op afspraak

Vergoedingen

Behandeling en begeleiding door een diëtist wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor 180 minuten (3 behandeluren). Dit komt overeen met ongeveer 5-9 afspraken. Hierbij geldt het verplichte wettelijk eigen risico. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft kan het zijn dat er nog extra behandeluren worden vergoed, raadpleeg hiervoor uw zorgverzekering. Kinderen tot 18 jaar hebben géén eigen risico, dit betekend dat de basisverzekering direct wordt aangesproken.

Ook kan de behandeling van een diëtist vallen binnen de ketenzorg, ook hierbij geldt dat de kosten niet ten laste komen van het eigen risico.

Bekijk de vergoedingen bij een basisverzekering en de vergoedingen bij een aanvullende verzekering

Tarieven

  • De behandeltijd die in rekening wordt gebracht bestaat uit:
    Directe tijd: dit is de tijd waarbij de cliënt daadwerkelijk bij de diëtist aanwezig is.
  • Indirecte tijd: de tijd die de diëtist nodig heeft voor o.a. het berekenen en samenstellen van een persoonlijk voedingsadvies, het registreren van de gegevens en eventueel het terug rapporteren aan de verwijzer(s), dit gebeurt vaak na het consult.

Voor de behandeling van een diëtist die niet/niet meer vergoed wordt door de zorgverzekering wordt een tarief van €15,- per 15 minuten gerekend.

  • Intake gesprek: €75,- (+/- 60 min. consult en 15 min. verwerkingstijd)
  • Vervolgconsulten (15-30 minuten): €15 – €30
  • Telefonisch/Skype consult: €15,- per 15 minuten
  • Bij een huisbezoek wordt een toeslag van €15,- gerekend

No show

Kunt u niet komen op de gemaakte afspraak? Neem dan contact op met de praktijk via de mail of telefonisch. Doe dit tot uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de afspraak, wanneer je te laat bent met afzeggen dan wordt het geplande consult in rekening gebracht.

Verwijzing

De diëtist is vrij toegankelijk, wat betekend dat je tegenwoordig geen verwijsbrief meer nodig hebt van een arts. Echter vergoeden niet alle zorgverzekeraars de dieetbehandeling zonder een verwijzing van een arts. Een verwijzing heeft dan ook de voorkeur.